-2.9 C
Бургас
четвъртък, януари 20, 2022

Родители в Бургас протестираха срещу тестването на децата в училище

Протест на родители срещу тестването на децата за Ковид-19 в училище се  проведе в Бургас. Те се обявиха и против онлайн обучението.

Протестът  премина  под формата на „градска родителска среща”, която беше организирана от родители на първокласници от музикалното училище в града, на която бяха поканени и родители на ученици от други училища.

Организаторите на така наречената родителска среща поискаха да бъдат обсъдени  проблемите и вижданията за това, какви мерки трябва да бъдат взети в училищата за овладяването на Ковид кризата, така че децата да не учат онлайн, а да останат в класните стаи.

Те обявиха, че протестът им не е политически и се разграничаха от събралите се на площада в центъра на Бургас друга група хора, които протестираха срещу „зеления сертификат” и ваксинацията.

„Представете си, едно дете, което вече знае, че от Ковид се умира, два пъти в седмица да се реди на опашка или по чиновете да плюе и да трепери дали не е заразено или ако е заразено дали няма да умре, колко е травмиращо”, заяви Ирина Мирчева.

„Колкото и филмирани да изглеждаме ние просто мислим, че след тази стъпка ще има друга стъпка, която ще доведе в един момент децата да бъдат принудително ваксинирани. Бяхме приканени от училищата да подпишем едни декларации за нещо, което нямаме идея как ще се случва, как ще се правят тези тестове, кой ще ги прави”, посочи Петя Стойкова.

„Ние сме за нормално присъствие в училище. Това, което организираме като събитие не е протест това е по-скоро родителска среща, за да видим мнението на обществото, да видим колко хора ни подкрепят като виждане и колко хора са против”, каза Антон Калчев

Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

1 коментар

  1. Ех, жалко, но фактите потвърждават думите на покойния Жорж Ганчев- “Ние сме малък, но за сметка на това много… / болно ми е да го кажа/ народ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук