16.1 C
Бургас
петък, 15 октомври, 2021

РЗИ-Бургас отчете нищожен процент на пациентите с ваксина срещу КОВДИ на легло

Като успешен по отношение ограничаване на разпространението на КОВИД-19 определи летния сезон директорът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров. Днес той обобщи, че до момента в Бургас са регистрирани 32 000 души, а броят на заболелите в областта е малко над 140 000. 319 е броят на заболелите на 100 000 души население, което показва спад в новорегистрираните случаи през последните два дни.

По думите на д-р Паздеров, едва 2 или 3% са пациентите с поставени ваксини, но приети в болница, след като са се заразили. Към днешна дата, няма пациенти в интензивни отделения в областния център.

„Интересът към имунизацията остава много нисък. А това е единствения път за преодоляване на тази криза. Продължава да се преекспонира темата с правото на ваксиниране. Всеки избор обаче има последствия, трябва да знаем това. Правото на избор е свещено право и право на здраве и никой не оспорва това, но пак казвам – трябва да сме наясно какви ще са последствията от нашето решение“, коментира Паздеров.

Той отново призова за спазване на мерките – проветряване на помещенията, носене на маски, лична хигиена. „Ако не направим необходимото – дори аз не мога да отговоря на този въпрос“, допълни д-р Георги Паздеров.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: