23.1 C
Бургас
петък, 6 август, 2021

Съдът остави без разглеждане жалбата на областния управител за Силистар

Административен съд – Бургас остави без разглеждане заповедта на областния управител Вълчо Чолаков, с която беше оспорено решението на Общински съвет Царево за промени в предназначението на терени в близост до плаж Силистар. 

„Решението на Общински съвет гр. Царево е част от процедурата по изработването на ПУП и е с правно основание Закона за устройство на територията. Според този специален закон областният управител не е сред посочените лица, които са оправомощени да оспорват решенията за одобряване на подробните устройствени планове или техните изменения, както и съпътстващите издаването им актове“, посочват от съда.

Оттам уточняват, че решението на местния парламент в Царево е част от процедура по издаване на крайния акт, не представлява индивидуален административен акт и не подлежи на отделно оспорване, поради което е налице основание за прекратяване на делото. В този смисъл е и трайната съдебна практика на Върховния административен съд, посочена в определението на Административен съд – Бургас. Съдебеният акт подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред ВАС.

Припомняме, че решението на Общинския съвет в Царево от 24 август, тази година предизвика сериозни дебати по темата „Силистар“. Според внесеното искане, терени около защитената местност ще се сдобият с план за застрояване. Дни след гласуването на докладната, премиерът Бойко Борисов разпореди решението на съветниците в Царево да бъде отменено. Затова и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков го атакува в съда. Според кмета на община Царево Георги Лапчев, строителство тама няма да има. Територията от няколко деката щяла да се използва за регламентиран къмпинг.

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: