-2.9 C
Бургас
четвъртък, януари 20, 2022

Сълза и смях: Мошеници в Русия започнаха да продават „дечипизатори“

В Русия се появи нов вид измама – продажбата на „дечипизатори“. Информацията е на руското издание РБК, което цитира изказването на главния лекар на московска болница за психично болни.

Според Георгий Костюк, главен лекар на психиатричната болница в Москва, в Русия са се появили измамници, които си играят със страховете на твърде мнителните хора. Костюк заяви пред медиите, че има „предприемчиви личности“ които предлагат на хората ваксинирали се от COVID-19, метод за премахване на чиповете, които уж влизат в човешкото тяло заедно с ваксината. За тази цел те предлагат специален прибор, наречен от самия тях „дечипизатор“.

Това е неголямо по размери устройство за еднократно ползване, което уж е предназначено да премахне при ваксинираните срещу новия коронавирус хора страха от глобалното световно чипиране. Въпросният „дечипизатор“ трябва да бъде купен от мошениците и просто да бъде наложен върху мястото, където е поставена ваксината. По този начин „чиповете на Новото световно правителство“ някак си се деактивират и човекът, вярващ е този измислен цифров ГУЛАГ, може спокойно да си поеме дъх.

 „Има хора, които кой знае защо вярват в конспиративната теория, че Бил Гейтс е разработил чипове, с помощта но които да контролира хората от целия свят. След това всичко е психология и пропаганда. Кой знае какво е това 5G? Ами ако това нещо наистина може да заразява с новия коронавирус? – заяви Костюк. „Никак не е трудно да убедиш себе си в подобобно нещо, ако още от самото начало си решил, че се създава цифров ГУЛАГ или нещо подобно“.

Разбира се, в реалността въпросният „дечипизатор“ никакви чипове не деактивира. Малкият прибор се счита нещо като спасение за привържениците на конспиративните теории, на които се е наложило да се ваксинират, за да не си изгубят работата и да могат да пътуват свободно до другите градове. На практика хората купуват плацебо, което от една страна е чисто мошеничество, а от друга страна получателят е получил именно това, за което е заплатил – спокойствие./kaldata

Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук