17.1 C
Бургас
четвъртък, май 19, 2022

Семейство живее в къща на дърво

3 стаи, 40 квадратни метра и невероятна гледка – всичко това на височина 5 метра над земята, в короната на великолепен дъб. Това не е сцена от филм, а домът на германско семейство, осъществило детската си мечта – къща на дърво.

В дома на Силвия и Ханс Маасен отвежда дървена стълба. Къщата е на две нива. Има спалня с изумителна гледка, хол, поне 2 кътчета с удобни кресла за четене и съзерцание, санитарни помещения. Този разкош е сгушен в короната на 120 – годишен дъб. Дървото е част от конструкцията и интериора на жилището.

„Влизам в стаята и се оставям да бъда вдъхновена. В повечето случаи виждам мебелите случайно и си казвам – това ще пасне чудесно на стаята“, казва Силвия Маасен.

Дървената хижа е добре изолирана и може да се използва през цялата година. Няма директен достъп до питейна вода, но собствениците са намерили алтернативно решение.

„Доволни сме. Живеем в провинцията, без стреса на големия град като Дюселдорф, от където съм. Върнахме контрола над живота си благодарение на този малък рай“, казва Ханс Маасен.

В ход е строеж на втора къща на дърво. Идеята на Силвия и Ханс е да направят още няколко, и градината им, която е няколко десетки декара, да се превърне в селище за отдих за любители на природата и нестандартните идеи.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук