18.3 C
Бургас
четвъртък, май 19, 2022

Ще получаваме известие, когато някой гледа личните ни данни

Известие кой, кога и защо им е гледал личните данни ще получават гражданите всеки път, когато някой служител получи достъп до персоналната им информация. Това е една от мерките за сигурност, посочи министърът на електронното управление Божидар Божанов, който увери, че данните на българите са в безопасност. По време на първото заседание на ресорната комисия, Божанов изреди приоритети си като подчерта, че на този етап най-важна е електронната идентификация.

Особено взискателен министърът на електронното управление Божидар Божанов ще бъде към Националната здравна информационна система, тъй като тя съдържа по-чувствителни данни. Божанов увери, че гражданите не бива да се притесняват за сигурността на личната си информация.

Божанов обясни, че това е превантивна мярка, която е успешно приложена в Естония. За министъра електронната идентификация е първи приоритет, който ще бъде ключов за всички останали стъпки.

Божанов заяви, че ще провежда консултации и дискусии с IT-общността, която ще бъде включена в реализацията на системи и законодателните проекти. 

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук