23.8 C
Бургас
петък, май 20, 2022

Скандалът с „Възраждане“ роди нова дума – трансваксър

Преди ден bTV излъчи репортаж на журналиста Мария Цънцарова, от който става ясно, че четирима депутати от партия „Възраждане“ са ваксинирани, въпреки че призовават към обратното. Те наричат ваксините „експериментална течност“, а всъщност са имунизирани. 

Оксиморонът веднага събуди лавина от шеги в социалните мрежи.

Дигиталният карикатурист Валдес Радев коментирав профила си:

„Трансваксър. Ваксиниран си, но се определяш, като неваксиниран.“

Политикът от „Демократична България“ Теодор Михайлов написа във Фейсбук:

„Известни са поне шест типа ваксинална ориентация:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvaldes.radev%2Fposts%2F10221248044494352&show_text=true&width=500

Аваксиналност – означава липса на желание и влечение към ваксинация. Често тези хора те поставят в шах с въпроса: “Ти знаеш ли какво има в тази ваксина?” А малко след това те матират със заключението: “Нещо много бързо я направиха”. Вярват, че накрая ще оцелеят само те. Любимият им спортист е Джокович.

Биваксиналност – Биваксиналността е вид ваксинална ориентация, характеризираща се с чувства на любов или ваксинално влечение към две различни марки ваксини, най-често Файзер и Модерна, но се срещат и крайности като Спутник и китайската. Често тези хора си слагат първа игла една марка, а втора друга. По-палавите от тях си слагат бустер трета, съвсем различна от другите две. Обикновено са зодия везни.

Моноваксиналност – Хора, привлечени от ваксината на Янсен, която е в една доза и получаваш сертификат почти веднага. На тези хора не им се чака, те не признават ограниченията и искат всичко сега и веднага. Това са същите тези, които издават края на вица, в момента, в който някой започне да го разказва.

Хетероваксиналност – Хетероваксиналността е най-рядко срещаната ваксинална ориентация сред хората в страната. Тя представлява влечение към ваксинация с две дози и бустер след време. Тези хора са здраво стъпили на земята, вярват в науката, но не се обаждат много, защото останалите, които са значително повече, ги подиграват и ги чакат да умрат от “експерименталната течност”, която са си забили в раменете. Тези хора почти не демонстрират своята ваксиналност, защото аваксиналните са много разочаровани от това, че не са успели да ги разубедят.

Хомоваксиналност – това са хора, които са ваксинирани, но твърдят, че не са, за да не ги помислят за балъци или страхливци. Имат зелен сертификат, но не го показват на никого. Обикновено се казват Костадин, но незнайно защо не им казват Коце, а Костя. А онези, които не се казват така, са влюбени в някой с това име или с името Вова.

Последната категория са ваксиналните маниаци – те не са ваксинирани, но са си изкарали зелен сертификат, най-често срещу 300 лв. от корумпиран лекар, който не ги е ваксинирал, но има нужда от пари. Ползват го за пътуване в чужбина и за влизане в мол. Гледат на всички останали като на лузъри и бедни. Вярват в прераждането и много често носят червен конец на ръката си против уроки. Има и още. Но за тях друг път“.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук