29.1 C
Бургас
вторник, юли 5, 2022

Скоро започнат действия по обезпечаване на пътната безопасност в Айтос

Внай-скоро време ще започнат действия по предотвратяване на тежките потни инциденти в Айтос, стана ясно днес на среща между министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов и областния управител Стойко Танков.

Министърът увери Танков, че МРРБ е одобрило редица мерки в тази посока и вече са стартирали процедури по проектиране на техническите задания и обявяване на обществени поръчки за избор на изпълнител.

Относно изграждането на изкуствени неравности в гр. Айтос вече е изготвен и съгласуван проект за организация на движението. След одобряване на заданието ремонтните работи ще бъдат възложени на изпълнителя за изграждането им.

По въпроса за изграждане на кръгово кръстовище на път ІІІ 208 при км. 92+900 предстои обявяване на обществена поръчка за избор на проектант за изработване на технически проект. Промяната на движението на кръстовището от четириклонно в кръгово е една от мярките за успокояване на движението на входа на града.

Вицепремиерът Караджов допълни, че е планирано проектиране и на второ кръгово кръстовище в проблемния пътен участък. За да се предотврати порочната практика на някои превозвачи, в пътната настилка ще бъде вграден кантар, който в реално време ще отчита претоварните камиони и ще изпраща информация до компетентните органи за последващи рестриктивни действия спрямо нарушителите.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук