При голям интерес преминава третият ден от сладоледения фестивал в Бургас. Фестивалната зона е разположена в Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас.
Огромно е разнообразието от сладоледени изкушения, които могат да се опитат – от традиционни и обичани вкусове до по-нестандартни с вкус на коктейли, люта чушка, екзотични плодове, дъвка и др.
Джелатиерът Емил Георгиев разкрива тайните на ледените изкушения , като споделя, че най-търсени са сладоледите с бъз и лайм и узо с ананас, който е нов вкус, разработен тази година. Хит е също сладолед с активен въглен с чили. Най-търсеният вкус е с гъби шийтаке.
Георгиев разяснява и разликата между сладолед и джелато:
„Видимата разлика е, че сладоледът се съхранява на по-ниска температура от -18 до -23 градуса, усещането при консумацията му е за по-студено, по-твърд е, по-сметанов, докато джелатото е млечна база, коато се съхранява при -13 до -16 градуса, усещането при консумацията е по-кремообразно.“