2.1 C
Бургас
сряда, 1 декември, 2021

Сладолед с бъз и узо хит на фестивал в Бургас /галерия/

При голям интерес преминава третият ден от сладоледения фестивал в Бургас. Фестивалната зона е разположена в Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас.

Огромно е разнообразието от сладоледени изкушения, които могат да се опитат – от традиционни и обичани вкусове до по-нестандартни с вкус на коктейли, люта чушка, екзотични плодове, дъвка и др.

Джелатиерът Емил Георгиев разкрива тайните на ледените изкушения , като споделя, че най-търсени са сладоледите с бъз и лайм и узо с ананас, който е нов вкус, разработен тази година. Хит е също сладолед с активен въглен с чили. Най-търсеният вкус е с гъби шийтаке.


Георгиев разяснява и разликата между сладолед и джелато:

„Видимата разлика е, че сладоледът се съхранява на по-ниска температура от -18 до -23 градуса, усещането при консумацията му е за по-студено, по-твърд е, по-сметанов, докато джелатото е млечна база, коато се съхранява при -13 до -16 градуса, усещането при консумацията е по-кремообразно.“ 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: