29.1 C
Бургас
вторник, юли 5, 2022

„Слънчев бряг“ АД слага стикери на колите на украинците за синя зона от 1 юни, пречат на автобусите с туристи

В Слънчев бряг започна поставянето на стикери по колите на украинските бежанци, че от 1 юни официално стартира сезона в курорта и  паркирането ще бъде платено.

Хотелиери вече са изпратили жалби до „Слънчев бряг” АД, че паркираните коли по алеите пречат на извозването на туристите с автобуси.

„Тези паркирали автомобили, определено пречат на автобусите, които ще карат туристи от 1 юни  и просто ги предупреждаваме да ги преместят от тук, за да не създават проблеми”, заяви Валентин Каменов- служител на „Слънчев бряг” АД .

Част от украинците бяха изненадани , че от 1 юни трябва плащат.

„Скъпо е, на ден се получава по 8-9 евро. Ще търсим някъде безплатно да паркираме, ако не се получи тогава ще плащаме”, коментира Алек ог Украйна.

Хотелиери вече са изпратили жалби до „Слънчев бряг” АД , за да се вземат мерки с неправилно паркиралите украински автомобили.  

„ Проблем създава неправилното паркиране и също, че не спазват пътните знаци. И автобусите с туристите не могат да стигнат до хотела, а се ги оставят на главния път и от там те сами идват до хотела с куфарите”, коментира Гергина Бабева- мениджър на хотела, пред който има най- много паркирани коли с украинска регистрация.

Официално сезонът в курорта се открива на 1 юни, но в част от хотелите вече има туристи. В Слънчев бряг все още няма яснота кога украинците ще бъдат разселени.

 „Не са ни посещавали нито анкетьори, нито сме чули за платформата, която трябваше да стартира кабинета. Украинците също са притеснени, ние също нямаме яснота и те нямат яснота” , коментира Пламена Димитрова, зам. управител на хотел в Слънчев бряг.

Няма все още яснота и колко от бежанци ще се върнат в Украйна, след като приключи програмата на 31 май.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук