22.7 C
Бургас
неделя, май 22, 2022

Следят всички язовири в областта, няма критични

За 356 язовира в бургаска област отговарят трима души, от отдела  за надзор на язовирните стени и съоръжения в Югоизточна България, към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Няма сигнали за кризисно състояние на хидротехническите съоръжения, каза за БНР Бургас Милуш Кумчев.

„Към настоящия момент поддържаме връзка с дежурните в областта, във всички общини. Освен това имаме контакт с операторите на язовирите. Въпреки интензивния дъжд, който беше кратък, нямаме нито един сигнал за преливане през стената или пък за скъсани язовири. Предполага се, че язовирите, които представляват опасност за населените места са с добре почистени.преливници, имат и резервен обем.
през последните близо 30-40 години, много малко грижи са полагани . Фактът, че скъсаните язовири в Камено и Бургас повтарят наводненията през 1983 година, означава че не са чак толкова добре мерките.
356 са язовирите, които следим в момента в бургаска област. Трима служители в дирекцията сме и ни се падат малко повече от 100 на всеки, за да ги следим постоянно в какво ниво са. Представете си каква информация минава пред нас“, каза още Милуш Кумчев.

Предвид очакваните нови валежи, продължава да се следи нивото на всички проблемни язовири, особено край населените места, увери още Кумчев.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук