3 C
Бургас
сряда, март 3, 2021

Собствениците на хотел „България“ представят проекта за подземен паркинг през февруари

Собствениците на хотел „България“ в Бургас информираха медиите, че в началото на месец февруари ще представят проекта за изграждане на подземен паркинг на голям форум с участието на Камарата на архитектите.

Както знаете идеята да се изгради подземен паркинг под градинката до Часовника предизвика недоволство сред бургазлии, а от утре започва и подписка срещу инвестиционното намерение.

Според общественици е недопустимо да се разкопава историческия център на Бургас, а в центъра на града има достатъчно подземни паркинги, които стоят празни.

Ето и писмото до медиите без редакторска намеса:

Във връзка с инвестиционното намерение „Предложение за изграждане на подземен и надземен паркинг и благоустрояване на прилежащите пешеходни зони пред западната и северната фасади на хотел „България“, град Бургас“, ви информираме: 

Идеи, критики, предложения и препоръки на професионалната общност в Бургас са важни за нас. Това ни накара да се обърнем към носителите на тази професионална експертиза от Камарата на архитектите в България /КАБ/. Постигнахме съгласие с Регионалното ръководство на Камарата на архитектите в първата половина на февруари да се състои среща.

По време на нея ще бъде направено представяне на проектното предложение от екипа, участвал в изготвянето му, с последващо обсъждане.

С оглед представяне на различните гледни точки и след разговор с ръководството на Колегията на архитектите в града, беше взето решение точната дата на срещата, представителността, състава и формата да бъде съобразена с предстоящото решение на Правителството, относно противоепидемиологичните мерки в страната. 

Стремежът ни е срещата да се проведе на живо в голямата зала на хотела при пълни мерки за сигурност за участниците. В случай, че досегашните ограничения останат в сила, събитието ще се състои онлайн.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

0FansLike
1,756FollowersFollow
11,740SubscribersSubscribe

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ