23.1 C
Бургас
петък, 6 август, 2021

Созополско село брани ремонтиран път от тежка селскостопанска техника

Жителите на с. Равна гора са готови на блокада, за да опазят  новоремонтираната пътна отсечка с. Росен- с. Равна гора. На този етап те са инициирали подписка, в която подписи са положили повече от 150 души. Подписката е адресирана до кмета на община Созопол, председателя на общинския съвет, началника на Началника на РУ Созопол и Министерски съвет.

Само пред два месеца окончателно бе завършена рехабилитацията на 3 км. пътна отсечка, свързваща селата Росен и Равна гора със средства отпуснати от Министерски съвет с   ПМС 348/18.12.2019 г. на стойност 1,7 млн. лв..

Радостта на жителите на с. Росен от очаквания повече от 10 години ремонт се оказва кратка. Със стартиране на пролетните селскостопански дейности в землището на селото се появяват тежки селскостопански машини, някои от тях с вериги. Жителите на созополското село са обезпокоени, че със затопляне на времето и продължаващото активно движение на многотонните машини ще се наруши и компрометира първо асфалтовото покритие, а в последствие и самия новорехабилитиран път.

В подписката те настояват да бъде забранено движението на тежка селскостопанска и друга техника по пътната отсечка с. Росен-с. Равна гора и да се определи маршрут на движение на селскостопанската техника извън пътната отсечка, а нарушителите да бъдат най- строго санкционирани според законовите разпоредби.

По време на общинската сесия председателят на Общински съвет Созопол Георги Пинелов алармира за създалото се напрежение между жителите на с. Равна гора и арендаторите, които обработват земите, заради тежките селскостопански машини, които се движат по новия асфалт.“ Това е един много сериозен проблем, с който жителите на с. Равна гора ме запознаха по време на изнесената приемна, която проведох наскоро. Надявам се, че може да се намери решение, така че пътя да бъде запазен и съхранен за по-дълго време“, заяви председателят на местния парламент.

Кметът на община Созопол Тихомир Янакиев обеща, че ще проведе разговор с най- големия арендатор, който да придвижва машините си по обходни пътища. В случай, че това не се случи, ще бъде приложен закона с най- голямата му строгост, обеща кметът.

Към момента това не се е случило и хората от селото продължават да събират подписи в защита на пътя с. Росен- с. Равна гора.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: