28.1 C
Бургас
четвъртък, юли 7, 2022

Спретнаха неоригинален, но пък доста модерен донос срещу служебната министърка на икономиката

Политическа атака в перфектния момент – така служебният министърът на икономиката Даниела Везиева коментира пред журналисти в парламента сигналът в Министерство на образованието за плагиатство в дисертационния й труд. Тя заяви, че не е получавала предложение да бъде част от редовното правителство, но според нея, тези, които я атакуват се опасяват точно от това.

Заинтересовани хабилитирани лица са подали в Министерството на образованието сигнал за плагиатство в дисертационния труд на служебния министър на икономиката Даниела Везиева. От 180 страници дисертация на тема „Разработване на ефективни модели за изграждане на капацитет за социално предприемачество в България“, 171 от тях са преписани от други автори и източници. Това прави 95% плагиатство. Останалите 9 страници са заглавие и увод, се посочва в сигнала.  

Той  вече се разглежда от Комисията по академична етика. Това е поредният случай, с който Комисията по академична етика ще се занимава, но за първи път това се отнася до действащ министър.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук