32.1 C
Бургас
вторник, 3 август, 2021

Стартира национална дарителска кампания под наслов „Дари книга – подари знание“

При изключителен интерес стартира националната кампания за насърчаване на четенето „Дари книга- подари знание“. Инициативата е организирана от фондация „Шанс за децата и природата на България“ и Център за млади тлаанти в подкрепа на литературен клуб–читалня „Малкият принц“. Гости на събитието бяха както частни лица, така и представители на фирми, които подкрепиха началото на кампанията. Първите дарители се насладиха на приказката „Кокошката с пломбирания зъб“ с автор Петя Иванова на 7г., редовен посетител на читалнята, а  малките творци от проекта „Моите първи истории“ към центъра за талантливи деца в града представиха своите авторски приказки на тема Коледа.

На старта си кампанията получи най-голяма подкрепа от една от най-бързо развиващите се технoлогични компании в Централна Европа – „ BULPROS“. Техни представители приеха сертификата за щедрото си финансово дарение и споделиха с гостите кои са любими им детски книжки и за финал ги подариха на читалня „Малкият принц“ в град Бургас.

 „Благодарение на дарението ще обогатим нашия уютен Литературен клуб-читалня „Малкият принц“ с нови, интересни и привлекателни заглавия. Надяваме се на повече активност от страна на бизнеса и на големите компании в Бургас и България““, коментира Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, организатор на кампанията.

До момента инициативата са подкрепили деца, родители и приятели на организаторите, като всеки е дарил любими детски книжки в полза на читалнята, защото „книгата не е просто хартиено тяло. Тя е  магия, която можеш да държиш в ръцете си. Какво по-ценно и хубаво от това да можеш да прелистваш страниците, да развихряш въображението си, наслаждавайки се на илюстрациите, да вдишваш аромата на хартия и мастило“, допълни  Лилиана Славова.

С фондацията са се свързали и са изпратили своите книги много млади български автори на детска литература, сред които е писателката Радостина Николова и издателство „Мармот“ с любимата на децата поредица „Приключенията на мотовете“.

 С над 120 заглавия вече се е увеличила книжната съкровищница за най-малките читатели, а кампанията продължава до края на месец февруари с цел да насърчи и популяризира четенето сред деца и юноши и да накара хората да обърнат внимание и да станат по-активни, защото „ свят на модерни технологии и забързана рутина често нямаме време да се отдадем на четене“, сподели за финал Лилиана Славова.

Всеки, който има възможност и желае, може да изпрати или занесе книги в центъра за млади таланти на площад Атанас Сиреков 4, град Бургас.

Дарения на книги се приемат до края на месец февруари.Повече информация за кампанията може да се получи на тел: 0887/201033 или по имейл: info@forbgkids.org

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: