28.1 C
Бургас
четвъртък, юли 7, 2022

Стартира проектът „Олимпийски герои – Емоции на върха“

Стартира „Олимпийски герои – Емоции на върха“, една инициатива за психологическа подкрепа, насочена към учителите, състезателите по информатика и техните родители. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Мусала Софт и на дарения от служители ѝ в развойните центрове в България и Северна Македония, със съдействието на Бисерка Йовчева – съосновател на EJOI и ръководител на школа „А и Б“ – Шумен и Красимир Манев, президент на EJOI.

В Мусала Софт връщаме към ИТ общността още от първата година от създаването си и ще продължим да го правим. Успехите и медалите радват всички, а предизвикателствата към учители, състезатели, родители, обхващат аспекти отвъд образователните. Фокус на проекта е психологическата подготовка и  развитие на способностите и уменията за пълна изява на състезателите в ситуации на стрес и високо натоварване за постигане на още по-високи резултати.„ – сподели Елена Маринова на откриващата online среща.

 „Олимпийски герои – Емоции на върха“ има за цел да вдъхнови участниците и да даде насоки за техния устойчив растеж. В семинарни срещи и индивидуални консултации те ще работят за запознаване и прилагане на:

•           стратегии за повишаване на мотивацията на учениците;

•           психологични техники за емоционална саморегулация и минимизиране на ефектите на високите състезателни натоварвания;

•           подходи за лидерско водене на отборите и справяне с негативните ефекти от широката палитра от емоции;

•           партньорски подход при индивидуална работа с даровити деца и техните родители и др.

Водещ на проекта е Дияна Добрева–Христова – експерт в  сферата на психологическата подкрепа на ефективността, представянето и върховите постижения и  треньор по емоционална саморегулация и емоционална интелигентност, с практически опит в психологичната подготовка на състезатели за участие в международни състезания и олимпиади по математика и информатика.

Инициативата е отворена за състезатели по информатика, техните учители и родители. Желаещите да се включат могат да пишат на [email protected]

.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук