23.1 C
Бургас
четвъртък, юни 30, 2022

Стрелба по Духтевата къща в Морската градина

Служителите на Хидрометеорологична обсерватория – Бургас, която се помещава в Духтевата къща в Морската градина, съобщиха за брутален и опасен вандализъм. По случая вече работи полицията. За да може по-бързо да бъдат установени извършителите, Община Бургас изнамери и днес публикува видеокадри с група млади мъже, сред които е и вероятният стрелец по сградата. Ако имате полезна информация, съобщете я на 112.

На 1 януари метеорологът, който застъпва на смяна, открива 2 дупки в прозорец на първия етаж. Впоследствие още 4 в предната фасада. Работещите в Духтевата къща са открили и сачми. По техни думи диаметърът им е 10 милиметра – 1 сантиметър. Метеоролозите са притеснени, тъй като дават денонощни дежурства. Можел е да пострада фатално някой от тях или пък случаен минувач.

А Духтевата къща е един бургаски символ на доброто. В нея е живял и отгледал децата си един от най-талантливите ландшафтни архитекти на България – Георги Духтев. Под неговите грижи през миналия век са се развивали и разраствали Морската градина на Бургас, както и много от парковете в София.

През последните 10 години Община Бургас два пъти прави сериозни ремонти в Духтевата къща, за да я съхрани за поколенията.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук