16.1 C
Бургас
вторник, 15 юни, 2021

Строителният техникум „Кольо Фичето“ отвори нови класни стаи, преминава към едносменен режим

За първи път от тази учебна година в ПГСАГ „Кольо Фичето“ учениците няма да промените смените си. Класовете от 8-ми до 10-ти цяла година ще бъдат само първа смяна, а 11-ти и 12-ти – само втора. Това е подготовка към постепенното преминаване изцяло в едносменен режим за всички класове.

За да отговори на изискванията, училището разшири учебната база, като на мястото на стари хранилища изгради нови класни стаи и кабинети. Гимназията има две изцяло нови класни стаи, 4 стаи са реновирани, създадени са и нови кабинети по природни науки.
Зам.-кметът по строителството в Община Бургас инж. Чанка Коралска откри днес учебната година в гимназията и прочете поздравителен адрес от кмета на Общината г-н Димитър Николов. Г-жа Коралска е бивш възпитаник на Строителния техникум и сподели, че днешният ден я връща в нейния първи учебен ден в същото училище. „Тогава, както и вие, си задавах много въпроси. Отговорите им ще намерите съвсем скоро. Няма по-голяма гордост за един строител, когато се разхожда по улиците на града, да види сътвореното от него“, сподели тя.
Тържеството бе уважено още от г-жа  Валентина Камалиева от РУО-Бургас, г-н Николай Николов, председател на Камарата на строителите – Бургас, г-н Стефан Димитров от Камарата на строителите и г-н Илия Янгьозов, председател  на Обществения съвет на гимназията.

106 ученици днес бяха отличени за постигнати високи постижения в образователната дейност през изминалата учебна година и принос към развитието на училищната общност чрез участия и заемане на призови места в инициативи, конкурси, форуми и състезания. Сред тях бе футболният отбор на гимназията, който стана първи на финалите на Ученическите игри, както и хандбалният отбор – девойки, завоювал второ място.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: