20.1 C
Бургас
вторник, 15 юни, 2021

Студентка от Англия е втората заразена с коронавирус в Бургас, ще мерят с дрон температурата в гетата

Студентка от Англия е втората заразена с коронавирус в Бургас. Тя е под пълна карантина, без сериозни клинични отклонения. Имала е близък контакт само с двама души. Семейството и спазва пълна карантина. Установени са всички пътници, с които е пътувала в самолета.

Втората заразена в Бургас, 39- годишната пациентка от Карнобат, е в добро състояние.

На територията на Бургас има 18 грузинци, които са влезли с автомобили в България. Те бедстват и затова общината ги е настанила, чрез външно министерство ще им се осигури санитарен коридор през Турция, за да се приберат в Грузия.

От днес се забранява ползването на кафе апаратите, тъй като собствениците не могат да гарантират безопасност. Препоръчва се да се избягва ползването на детските площадки и фитнес уредите на открито.

Днес ще бъдат раздадени дезинфектанти на управителите на жилищни сгради. Ще се започе от 18- етажните блокове, тъй като там има най-много обитатели. Осигурени са вече 200 флакона.

177 са под каратина , 17 от тях не са спазили карантината и са предадени на органите на МВР.

С мегафон МВР ще бъдат призовававни хората по улиците на Бургас да се приберат в къщи.

Има много завърнали се лица в ромската махала в кв. Победа. От МВР заявиха, че няма да позволят да не се изпълняват мерките за безопасност. „Ще изпробваме иновативна форма за контрол на температурата в гетата. Наели сме дрон с термокамери. „, заяви комисар Радослав Сотиров -директор на МВР Бургас.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: