-2.9 C
Бургас
четвъртък, януари 20, 2022

Тази неделя ще се проведе II-ри кръг на Международния конкурс по програмиране CodeIТ

Тази неделя (12.12.2020) ще се проведе II-ри кръгна Международния конкурс по програмиране CodeIТ, организиран от Мусала Софт . Кръгът е от типа „СПРИНТ“ – започва в 14:00 и завършва в 17:00ч., а състезателите в основното и Junior класиране ще трябва да се справят за три часа с няколко различни по трудност задачи.

Спринтът се провежда под патронажа на проф. дн инж. Иван Кралов, Ректор на Технически университет – София, проф. д-р Огнян Наков, Декан на факултет компютърни системи и технологии при ТУ – София и Ивайло Ушагелов, Директор на Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“.

Първо място в класирането на преминалия първи кръг „Маратон“ зае Емил Инджев от Русе и студент по компютърни науки в Университета в Оксфорд, на второ и трето място са Александър Губица и Душко Обрадович от Сомбор, Сърбия.

Специалните награди на първи кръг, осигурени от партньорите на състезанието Cougar и Prestigio, отиват след жребий при: Деница Янкова – клавиатура за компютър, Димо Терзиев – мишка за компютър, Дениз Потурлиев – суитшърт CodeIT на сезона. Наградите ще пристигнат бързо и сигурно до притежателите си благодарение на партньорите ни от куриерска фирма Speedy. Всички състезатели с ненулев резултат ще получат тениска с визия на сезона.

Класирането за всички кръгове, новини и всякаква актуална информация за състезанието, могат да се следят на сайта www.codeit.bg и във Facebook/ CodeIT.BG –   https://goo.gl/GVrULo .

Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук