27.1 C
Бургас
четвъртък, юли 7, 2022

Тече разследване срещу Джокович и в Сърбия, заплашен е от 5 години затвор

Сряда е денят, в който трябваше да се вземе окончателното решение дали Новак Джокович ще бъде допуснат до Откритото първенство на Австралия, но това няма да се случи, защото разследването на документите, подадени от сръбския тенисист, ще бъде разширено и продължено.

Според австралийските медии The Age и Sydney Morning Herald то включва нарушаването на изолацията му в Сърбия, както и неточни твърдения във формуляра за пътуване и несъответствия в датата на теста му за коронавирус. Според информацията, идваща от Австралия, една от ключовите грешки е, че в травел декларацията му не се съобщава, че Новак Джокович е бил в Испания в срока от 14 дни преди пристигането си в Австралия. В изявление в своя Instagram той каза, че това е резултат от административна грешка, която е неволна и допусната от неговия екип.

В публикация в Instagram Джокович също призна грешката си да даде интервю за „L’Equipe“ ден, след като уж е дал положителен тест за коронавирус на 17 декември. Австралийците заявяват, че това също е сериозен проблем, тъй като в документите, представени от екипа на Новак, пише, че той е дал положителен тест на 16 декември. 
Разследването ще повдигне и въпроса дали положителният резултат е манипулиран след появата на различни информации за времето на PCR теста и различните данни дали той е положителен или отрицателен. Вероятно ще бъде разследвана и лабораторията, в която е направен.

„В изявлението си под клетва Джокович каза, че е бил „тестван и диагностициран“ на 16 декември. МВР сега разследва това несъответствие на информацията, а наказанието за даване на неверни показания според Закона за престъпленията е присъда от пет години затвор“, пише The Age. 

Според австралийските медии министърът на имиграцията няма да вземе окончателно решение за депортирането на Новак от страната днес. „9 News“ съобщи, че Алекс Хоук ще разчита на проверка на допълнителна документация, представена от правния екип на най-добрия тенисист в света.
„Адвокатите на Джокович наскоро представиха придружаваща документация, за която се твърди, че е от значение за евентуалното отнемане на визата му. Това ще се отрази на времевата рамка“, каза говорителят на министър Хоук.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук