20.4 C
Бургас
понеделник, 29 ноември, 2021

Тестове, затворени магазини и панаири по входовете на големите търговски обекти

Сериозно недоволство и притеснение сред представителите на бизнеса заради новата заповед на министъра на здравеопазването. От големите търговски центрове и заведенията са силно обезпокоени от краткия срок за въвеждане на новите изисквания.

Много от работещите в такива обекти не са ваксинирани и на практика няма как да реагират толкова бързо. От утре собственици на заведения излизат на протести в цялата страна. Много магазини в МОЛ-те вероятно ще останат затворени докато не изпълнят изискванията на властите.

Големите търговски центрове в Бургас предпочетоха да въведат нестандартни подходи, за да „не избяат“ клиентите. Още на входа е осигурена възможност за бърз тест, който струва десетина лева. Някои хипермаркети разполагат дори със системи за проверка на сертификатите. Въпреки, че забраната не обхваща хранителните магазини и аптеките, подобни не могат да бъдат посетени в моловете, тъй като просто няма как да пропуснем пункта за проверка още при влизането си, което на практика означава, че хранителните магазини и аптеките в моловете са недостъпни без зелен сертификат.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: