23.3 C
Бургас
петък, май 20, 2022

Балтова загатна за томбола за ваксинирани с таблети и часовници

Здравното министерство ще организира томбола за ваксинирани. Това обяви служебният министър на туризма Стела Балтова. Министърът подчерта в ефира на Нова телевизия, че в момента не се обмисля въвеждането на ваучери срещу ваксинация.

А „Монитор“ припомня, че идеята за въвеждане на стимули за ваксинирани граждани чрез томбола е на туристическия бранш. В края на юли т.г.  здравният министър Стойчо Кацаров обяви в Народното събрание, че се водят преговори с мобилните оператори за стартиране на СМС кампания със символични награди за ваксинирани.

„Започва така наречената томбола на Министерството на здравеопазването, съвсем скоро ще я обявят публично. Като се ваксинираш, ще получиш награда. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако искат, хората от туристически бранш могат да изпратят предложения за награда. Може да се спечели таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече”, обясни сега Балтова. Според нея, ако няма убедеността, че с ваксината ще ни помогне да опазим здравето на нашите близки и нашето, надали томболата ще помогне с повишаване на процента на ваксинирани.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук