16.1 C
Бургас
вторник, 15 юни, 2021

Трето заседание за местните управници, точките са 33

Днес общинските съветници трябва да гласуват предложението на кмета Димитър Николов за промените в екипа му, след като вчера от общината обявиха, че Руска Бояджиева и д-р Лорис Мануелян напускат сградата на „Александровска“ 26. На тяхно място, но с нови ресори застават народният представител Диана Саватева и Весна Балтина. Третото редовно заседание на местния парламент ще започне с искането на ГЕРБ за посмъртно удостояване на Георги Шагунов със званието „Почетен гражданин на Бургас“.

Днес се очакват и важни решения по отношение финансирането на два големи проекта – изграждането на Младежкия дом в Меден рудник и строежът на новата градска библиотека на мястото на бившата Немска болница.

Процедурата за кандидатстване по Националния Доверителен Еко Фонд по Инвестиционната програма за климата за насърчаване използването на електромобили също е част от дневния ред. Дебати се очакват около предложението на заместник-кметът по финансовите въпроси Красимир Стойчев, който предлага безплатно използване на градския транспорт в почивните дни от бургаските пенсионери.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: