19 C
Бургас
петък, 23 април, 2021

Царевски рибари „умориха“ паламуда в последните слънчеви дни

Последните хубави слънчеви дни на септември се оказаха благодатни за царевските рибари. Това съобщи един от тях за „Черноморски фар“. Георги Атанасов призна, че в дните от 22-и до 24-и септември не се е прибрал вкъщи заради богатия улов от паламуд, който са имали с колегите му, предава faragency.bg.

„Сега вече морето е много лошо, заради вятъра. В почивните дни обаче се хвана много паламуд. Тогава морето беше много хубаво и спокойно. Някои колеги хванаха по 10-15 каси с паламуд, което като килограми е около 300“, разказа рибарят. Интересът от страна на купувачите пък е бил толкова голям, че всички излезли с улов от морето, са го продали моментално.

„На другия ден се продаде всичко, още сутринта. Имаше голям интерес. Хората като тръгнеха да вървят по улиците с торбите и останалите като ги видеха, се втурваха моментално към пристанището“, уточни Георги. Цената на ценния улов върви по 8 лева за килограм. Репортерска проверка на „Черноморски фар“ установи, че и в Бургас паламуда се продава за толкова.

„Рибите бяха големи – масово около 90% от улова бяха между 700 и 800 грама. Иначе имахме уловени и по кило, кило и двеста, но те бяха по-малко“, поясни мъжът от Царево. Георги е категоричен, че при първите по-хубави дни през тази седмица, ще влезе отново в морето.

„Въпросът е дали паламудът ще е още там, защото заради лошото време има вероятност и да е мигрирал на другаде. Тя е голяма риба и когато се охрани, си хваща пътя“, каза той. В същото време с добър улов от паламуд се оказаха и във водите на Ахтопол, което се оказа тъкмо навреме за техните известни „Паламудени празници“.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: