8 C
Бургас
вторник, 20 април, 2021

ЦИК решава как ще броят бюлетините с черни химикали в Бургас, ако въобще има такива

Секционната избирателна комисия ще трябва да реши ще бъде ли зачетен вотът на избирателите в секция 14 в бургаското училище „Княз Борис“, където по информация на председателя на секцията, гласуването в началото на деня е ставало с черен, а не син химикал.

Към момента там гласуването става единствено със сини писалки, след извършена на място проверка, уточниха от РИК-Бургас.

„В закона ясно е записано, че гласуването става само със син химикал. Възможно е, довечера, когато отворим урната от тази секция, всички бюлетини да са именно със син цвят и да имам нон-сенс в тази ситуация. Още вчера всички химикалки за секции бяха проверени една по една“, каза председателят Елка Стоянова. 

Неистински се оказа сигнал за гласуване с фалшиви лични карти в едно от руенските села. Членове на РИК са проверявали и нерегламентирана агитация с картонени чашки с номер на партия.

До обедните часове гласуването с машини в Бургаско не създаде проблеми. Избирателната активност и към момента е по-ниска в сравнение с предходните парламентарни избори. Най-активни са жителите на Царево, Созопол и Приморско. Традиционно до следобедните часове в областния център Бургас избирателната активност беше под 25%. Струпване на опашки пред секциите все още няма.

До обед гласуването в КОВИД секцията на УМБАЛ – Бургас, гласуването приключи.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: