21 C
Бургас
сряда, 12 май, 2021
spot_img

Туристическият сезон на фокус в програмата за работа на Общински съвет – Созопол

По инициатива на председателя на Общински съвет Созопол Георги Пинелов и в изпълнение на правилника за Организацията и дейността на Общински съвет – Созопол, неговите комисии и взаимодействието му с Общинската администрация през мандат 2019-2023 г., общинските съветници приеха Програма за работата на Общински съвет Созопол. Програмата е шестмесечна и е за периода април- септември 2021 г. Тя обхваща основни проекти и предложения от текущ характер, като в него са включени и допълнителни въпроси поставени от общинските съветници, кмета на общината и  граждани. Задачите на общинския съвет в морската община са разпределени по месеци и гражданите могат да се запознаят с тях на сайта на общинския съвет www.os-sozopol.org и на facebook страницата му @os.sozopol

Това, което прави впечатление в новоприетата програма за работа на общинския съвет, са предвидените в нея мероприятия, които са свързани с наближаващия туристически сезон. Още за този месец на общинските съветници трябва да бъдат предоставени Отчет на работата на общинската комисия по безопасност и Информация за състоянието на общинската пътна мрежа, паркове и зелени площи на територията на общината.Това са само част от мерките, които трябва да бъдат взети и обсъдени от Общински съвет Созопол за да се гарантира по-добър летен сезон.

През м. май общинските съветници ще изслушат информация от кмета на общината за подготовката за туристическия сезон, както и доклад от Районно управление-Созопол, който включва отчет за дейността на управлението и планираните превантивни мерки за новия туристическия сезон.Това са само част от задачите и целите, които ще бъдат изпълнени в рамките на шестмесечния план от програмата за работа на Общински съвет Созопол.

„Основната цел е утвърждаване на местното самоуправление като водещ фактор при формиране на политиките за обществено, социално и икономическо развитие на община Созопол“, заяви за zonaburgas.bg председателят на общинския съвет в Созопол Георги Пинелов. С тази Програма, която е отворена и адаптирана към проблемите на жителите на Общината, искам да се изгради активно партньорство с всички представители на местната общност за осигуряване на  необходимата публичност в процеса на подготовката и вземането на важни решения, свързани с просперитета на община Созопол. Това от своя страна ще доведе до създаване на условия за добра жизнена среда и развитие на икономиката и туризма във всички населени места в Общината.

Но най- важното според мен е, че  с Програма за работа на Общински съвет Созопол се дава възможност на гражданите на общината да бъдат информирани за работата на Общински съвет Созопол, а така също и възможност  за участие в заседанията му при обсъждането на важни за тях въпроси, допълни още той.

Оказва се, че такава Програма за работа на Общински съвет Созопол се приема за първи път, въпреки, че е била изискване на всеки един правилник за работата на общинския съвет през изминалите мандати. Според председателя на местния парламент Г. Пинелов по този начин в предходните мандати е била отнета възможността на гражданите не само да се запознаят с работата на общинския съвет, но и да вземат участие в процесите на местното самоуправление.

Предстои да бъдат организирани приемни на председателя на общинския съвет в населените места в община Созопол, които ще са извън приемния ден на Георги Пинелов, който е всеки вторник, научи zonaburgas.bg.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,901Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: