28.1 C
Бургас
петък, юли 1, 2022

Турция откри морска мина до Инеада, ако се окаже украинска нашите власти вече са пропуснали две

Морска мина е открита край Идеада, съобщи министерство на отбраната на Турция. Не е ясно дали е украинска. Седмица, след като Русия обяви, че е възможно морски мини да достигнат бреговете на България и Турция, южната ни съседка обяви, че е открита мина край Босфора. На място са изпратени военноморските сили на страната.

След случая на Босфора Турция забрани плаването в района на Черно море. А мината, която е била открита тази сутрин в района на Инеада е обезвредена.

„Може би ще видим още няколко“, каза Гюрсел Токмакоглу, бивш ръководител на отдела за разузнаване на военновъздушните сили пред CNN Turk.

По думите му, страната взема необходимите мерки, а в района вече има миночистачи. „Нашите миночистачи са добри, но площта е много голяма. Необходимо е да се стесни зоната“, каза още Токмакоглу.

В изявлението на министерството на отбраната на Турция са включени следните разяснение:

Мината е открита до Инеада, близо до българската граница, сутринта на 28 март 2022 г., екипите за подводна отбрана (SAS) са прехвърлени към мястото. Посочената мина е обезопасена и неутрализирана от екипите на SAS.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук