29.1 C
Бургас
вторник, юли 5, 2022

Училищата в Несебър отбелязоха Евпорейския ден на спорта

638  ученици от 3 до 10  клас  на СУ ”Любен Каравелов”– Несебър се включиха активно в Европейския ден на спорта в училище.

В продължение на 120 минути, деца от различни възрасти записаха участие в турнири по лека атлетика, футбол, волейбол, баскетбол и народна топка. Преки организатори на спортните мероприятия, бяха преподавателите по физическо възпитание и спорт Георги Петрушев, Димитър Момчилов, Илиян Дуков, Красимир Бакалов и Милчо Янев. Поздравление към младите спортисти  и организатори за проявения ентусиазъм, отправи директорът на  учебното заведение Тодорка Станелова.

И ОУ ”Георги Стойков Раковски”, с. Оризаре, се включи  със сто и десет ученици от  I до VII клас, като организатори бяха старши учителят по физическо възпитание и спорт Димитър Марков, класните ръководители на начален курс – Полина Петрова , Елена Хаджиева, Христина Витанова, Ченко Чернев и ученици от VII клас – Георги Маринов, Христос Илиев, Михаил Стоянов и Стоян Илиев.

Европейският ден на спорта в училище насърчава  физическата активност сред учениците, залагайки  на елемента на забавление, а не на съревнование. Този вид инициативи имат и социализиращ ефект, защото чрез тях се постига усещане за „принадлежност към училището”, дава се възможност за популяризиране на физическите дейности и спорт, което в дългосрочен план е гаранция за подобряване на  общественото здраве.

Инициативата Европейски ден на спорта в училище  е част от Европейската седмица на спорта и е подкрепена от Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук