29.1 C
Бургас
сряда, юли 6, 2022

Училище „Александър Георгиев-Коджакафалията“ е домакин на форум по Национална програма „Иновации в действие“

Бургаското училище „Александър Георгиев-Коджакафалията“ ще бъде домакин на Регионалния форум по Националната програма „Иновации в действие“ на тема: „STEM и бъдещето на образованието“. Събитието ще се проведе в сряда, 20 април, от 09.00 до 16.30 часа в сградата на Бургаски свободен университет.

Регионалният форум по НП „Иновации в действие“ има за цел да събере и обедини иноватори от целия Югоизточен регион – Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол, които да обменят идеи и добри практики в областта на образованието.

Тази година фокусът е върху STEM/STEAM/STREAM в унисон със световните тенденции за развитие на умения през интеграция на математика, технологии, наука, инженеринг, дизайн и комуникация.

Форумът е разделен на две тематични части. Първият от тях е конферентен модул, в който иновативните училища от Карнобат, Стара Загора, Ямбол, Велико Търново, Шумен и Враца споделят своите добри практики.

Следващата част от форума ще бъде посветена на практически уъркшоп, в който трима вдъхновяващи иноватори: Таня Сребрева, Грета Стоянова и Ангел Ангелов-Ачо ще потопят участниците в света на STEM през темата за „съживяването“ на механична ръка.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук