23.1 C
Бургас
петък, 6 август, 2021

Удължават конкурса за паметник на Васил Левски в Созопол

С един месец е удължен срокът на конкурса за предложения на проекти за паметник на Васил Левски в Созопол. До това се стигна, след като комисия, съставена от представители на общинската администрация и Общински съвет- Созопол не постигнаха единомислие по отношение на постъпилите до момента проекти.

Комисия в състав главният архитект на община Созопол Радост Георгиева, юристът Галя Георгиева и общинските съветници Станимир Андонов и Стамат Стаматов разгледаха идейните  проекти,  постъпили до момента. На обсъждането на комисията присъства и председателят на Общински съвет- Созопол Георги Пинелов, по чиято инициатива местният парламент взе единодушно решение в морския град  да бъдат изградени паметниците на Васил Левски и Христо Ботев.

Представените проекти бяха два – единият от тях класически, а другият – в модерен стил, съответно изработени от различни материали. След дълго обсъждане комисията не успя да достигне до еднозначно становище и вследствие на това взе решение срокът на конкурса да бъде удължен с един месец като по този начин да бъде дадена възможност на още скулптори и художници да се включат с авторски предложения.

Успоредно с  конкурса  за идейни проекти за паметник на Левски, се осъществява и благотворителна кампания за набиране на средства за паметника на Апостола, който ще бъде поставен в Градската градина в Созопол.

Всеки желаещ  да допринесе за това дело, може да го направи на следната банкова сметка: Банкова сметка на Община Созопол  при Централна Кооперативна банка: IBAN: BG 54 CECB 97908479 9626 02, Код по Вид плащане: 445100, основание: изграждане паметник на Левски

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: