24.1 C
Бургас
неделя, 19 септември, 2021

В Артиум център бе открита осмомартенска благотворителна изложба на деца

В Артиум център бе открита осмомартенска благотворителна изложба на деца-творци към Общински детски комплекс – Несебър. Събитието откри Златин Чаушев, началник на отдел „Несебър – Световно наследство“. В словото си той подчерта, че „трябва да се бърза да се прави добро“ и благодари на участниците в експозицията, подкрепили благородната инициатива.

„Присърце приехме каузата на изложбата, с желание да подарим щастие също като цвете в този празничен ден. Да използваме дарбите си, за да помогнем и зарадваме други деца, е най-малкото, което можем да направим.“, заяви Дарина Ганчева, участничка в експозицията. Другите деца-творци към ОДК-Несебър, чиито творби са включени в изложбата, са Камила Брагина и Веселина Ганчева.

Част от посетителите, които уважиха събитието, купиха картини в подкрепа на благородната инициатива и получиха сертификат за дарителство.

Със средствата от продажбата на творбите ще бъдат подпомогнати: младежите от защитено жилище “Айтос“, 8-годишно момиче от село Гюльовца със синдрома на Даун, 6-годишно момче от Слънчев бряг с диагноза ГРР.

Експозицията в Артиум център може да бъде посетена всеки ден от 12:00 до 18:00 часа до 22 –ри март.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: