0.1 C
Бургас
сряда, 1 декември, 2021

В Кръвния център обявиха символична стачка

Лаборантите и медицинските сестри в Кръвния център обявиха символична стачка. От тази сутрин служителите са закичили лепенки върху престилките си с надпис „Аз стачкувам“. Те настояват за ново преразглеждане на трудовите им договори и по-високи заплати. Средното възнаграждение, което получават медицинските специалисти в Отделението по трансфузионна хематология на бургаската болница е около 650 лева. Казват, че последното увеличение е от едва 50 лева.

„Не можем да работим така. Трябва да се справяме и с много стресови ситуации и агресивни пациенти от малцинствата“, коментираха служителите в кръвния център пред „zonaburgas”. Към момента там са заети 36 души. Някои от тях споделиха, че са готови да напуснат веднага, но изчакват да чуят решението на ръководството, за да не се блокира работата на звеното към УМБАЛ – Бургас.

Шефът на отделението д-р Тодор Бояджиев пък беше изненадан от символичната стачка. Обясни, че не е запознат със спонтанното решение на служителите си, но увери, че ще се търси вариант за разрешаването на проблема.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: