22.7 C
Бургас
неделя, май 22, 2022

В петък: Затварят МОЛ-ве и фитнеси в Бургас?

Големите търговски центрове и фитнес залите в Бургас да бъдат затворени, предложи директорът на местната здравна инспекция Георги Паздеров при среща с кмета на Бургас Димитър Николов и здравния министър Костадин Ангелов. Най-вероятно искането ще бъде официализирано със съответната заповед след заседанието на местния щаб в 15.00 часа.

И още от предложенията – заведенията в Бургас ще бъдат с работно време до 22.00 часа, а маските от последния ден на тази седмица ще станат задължителни и на открито. Преустановяват се екскурзиите, спортните прояви и мащабните събирания на открито.

„Ситуацията в Бургаско е тревожна. Ще увеличим броя на болничните легла. Имаме нарастване на повикванията към Спешна помощ. Предвиждаме намаляване на работното време на заведенията. Учениците от 5 до 12 клас ще учат онлайн в следващите две седмици“, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов.

По думите му, въвеждането на подобни строги мерки в национален мащаб, не се предвиждат. Властта в тази ситуяция ще подходи с локални мерки. „Идеята е да ограничим епидемията в областите, в които взема застрашителни размери. Пак казвам – няма мярка, която ще се поколебаем да наложим, ако това е за доброто на хората“, допълни той.

По време на срещата му в Бургас днес е станало ясно, че на 8-ми март е имало явно неспазване на мерките в редица заведения. „Разчитаме на разума на хората, очакваме всички да провяват този разум“, каза Ангелов и благодари на всички собственици на търговски обекти и заведения, които спазват препоръките и заповедите.

До края на месеца се очакват още 500 000 дози ваксини, съобщи още министърът на здравеопазването при посещението си в Бургас. В Бургас заболевемостта достигна 530 на 100 000 души население, обяви от своя страна директорът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров. От думите му стана ясно, че децата ще посещават забавачниците по преценка на родителите.

Очаквайте подробности!

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук