15.1 C
Бургас
неделя, 24 октомври, 2021

В петък: Затварят МОЛ-ве и фитнеси в Бургас?

Големите търговски центрове и фитнес залите в Бургас да бъдат затворени, предложи директорът на местната здравна инспекция Георги Паздеров при среща с кмета на Бургас Димитър Николов и здравния министър Костадин Ангелов. Най-вероятно искането ще бъде официализирано със съответната заповед след заседанието на местния щаб в 15.00 часа.

И още от предложенията – заведенията в Бургас ще бъдат с работно време до 22.00 часа, а маските от последния ден на тази седмица ще станат задължителни и на открито. Преустановяват се екскурзиите, спортните прояви и мащабните събирания на открито.

„Ситуацията в Бургаско е тревожна. Ще увеличим броя на болничните легла. Имаме нарастване на повикванията към Спешна помощ. Предвиждаме намаляване на работното време на заведенията. Учениците от 5 до 12 клас ще учат онлайн в следващите две седмици“, каза здравният министър проф. Костадин Ангелов.

По думите му, въвеждането на подобни строги мерки в национален мащаб, не се предвиждат. Властта в тази ситуяция ще подходи с локални мерки. „Идеята е да ограничим епидемията в областите, в които взема застрашителни размери. Пак казвам – няма мярка, която ще се поколебаем да наложим, ако това е за доброто на хората“, допълни той.

По време на срещата му в Бургас днес е станало ясно, че на 8-ми март е имало явно неспазване на мерките в редица заведения. „Разчитаме на разума на хората, очакваме всички да провяват този разум“, каза Ангелов и благодари на всички собственици на търговски обекти и заведения, които спазват препоръките и заповедите.

До края на месеца се очакват още 500 000 дози ваксини, съобщи още министърът на здравеопазването при посещението си в Бургас. В Бургас заболевемостта достигна 530 на 100 000 души население, обяви от своя страна директорът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров. От думите му стана ясно, че децата ще посещават забавачниците по преценка на родителите.

Очаквайте подробности!

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: