18.3 C
Бургас
четвъртък, май 19, 2022

Възможно ли е да изтеглим бърз кредит без да имаме трудов договор

Ако се нуждаете спешно от пари, но в момента не работите на трудов договор и трудно банка би ви дала кредит. Да вземете от приятели не винаги е най-доброто решение особено, ако вече се е случвало да ви заемат средства. Тук идва въпросът от къде можем да изтеглим бърз кредит без да работим на трудов договор? В този материал ще разгледаме възможните решения на този проблем.

За какво най-често се теглят бързи кредити?

Често изникват неочаквани разходи, като ремонти, нужда от средства за лечение, повредени ел. уреди, дори нужда от средства за ежедневни разходи. Повечето домакинства разполагат с толкова пари, колкото да изкарат месеца, да платят най-належащите сметки и битови разходи. Не са много хората, които могат да спестяват пари и да заделят за евентуални трудни моменти. Бърз кредит без трудов договор предимно е търсен от хора, които работят вкъщи или не само, които изкарват средства, но не са на трудов договор и не могат да представят официални доходи. Също и лица, които са в търсене на работа, или извършват дадена дейност, но заплащането им е забавено. 

От къде можем да вземем бърз кредит ако не работите на трудов договор

Когато сте решили да теглите такъв тип кредит, често се притеснявате да се насочите към банка. Спира ви липсата на официален трудов договор или това, че скоро сте почнали работа. Истината е, че има възможност банкова институция да ви отпусне бърз кредит без трудов договор, но при изпълнението на определени условия. Защото политика на банките е да обследват кредитната история на кредитоискателя, трудов договор, работодател и така да преценят дали да отпуснат даден заем. Много по-различно стои въпроса с кредитните компании, те са склонни по-лесно да отпускат кредити на лица, които не се водят официално на работа или са на такава от скоро. Сумите, които компаниите отпускат са по-малки от тези при банките, но и изискванията към вас не са толкова големи.

Онлайн кандидатстване за бърз кредит

Имате избор, когато става дума за теглене на кредит от кредитна компания. След като изберете най-подходящата компания за вас и вашите нужди, може да кандидатствате за кредит онлайн от сайта на фирмата, в офис и дори по телефона. Като онлайн метода е най-разпространен сред кредитоискателите. Процедурата е лесна и разбираема, неизискваща много време и усилия. От своя компютър или лаптоп влизате в сайта на избраната компания и на главната страница ще намерите бутона за кандидатстване. Попълвате информация от своята лична карта, избирате сумата, от която се нуждаете, срок на изплащане, как бихте искали да получите парите. Много кратък е периода за обработка на молбата ви, обикновено отговор получавате в рамките на 5-6 минути. Това става, чрез изпращане на имейл, съобщение или телефонно обаждане. При одобрение получавате исканата сума също доста бързо.

Мога ли да тегля заем без трудов договор и лоша кредитна история

Ако сте с лоша кредитна история, не е изключено да бъдете одобрен и да получите заем от кредитна компания. Не са малко случаите по една или друга причина да не сте успели да платите на време и да се превърнете в нередовен платец. Голям шанс имате, когато не сте на трудов договор, но с добра кредитна история, работите на свободна практика, получавате доходи от наеми, самоосигуряващ сте. Друг е въпроса, ако в комбинация с лошо кредитно състояние не сте и на трудов договор, тогава е много възможно молбата ви за заем да бъде отхвърлена. Кредитните компании, правят проверка на кредитното досие на клиента и тогава решават, как да процедират. За повечето от този тип кредитодаватели, ако не сте на трудов договор не се явява сериозен проблем. При отпускане на заем, най важното е да сте редовен платец и да плащате навреме. 

Кой може да тегли кредит без трудов договор и за каква сума

Хора на свободни професии, фрилансери, лица печелещи от проекти, от хонорари могат да теглят кредит. Също и хора, които отдават имоти под наем и печелят пари от това или жени, които са в майчинство. Хората в пенсионна възраст, също могат да бъдат одобрени за бърз кредит без трудов договор.

Сумите, които може да получите, когато сте одобрени за бърз кредит без трудов договор варират от 250 до 3000 лева. За по-малки суми и срока на погасяване е кратък. Ако изтеглите сума в размер на 300 лева със срок на погасяване от 4 седмици, това напълно би ви устроили, ако очаквате постъпления от наеми, проекти, или хонорар.

Заключение 

Струва си да теглите бърз кредит, ако имате нужда от спешни пари. Да не сте официално на работа, не значи че не може да се възползвате от тази финансова опция. Този заем ще реши проблемите ви и ще направи деня ви по-лек. На всеки може да се случи да остане без пари, а проблеми изникват непрекъснато и за разрешаването им в повечето случаи са нужни пари. 

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук