0 C
Бургас
сряда, март 3, 2021

Виртуална разходка с кораба „Радецки“ в Козлодуй ще направят учениците от Морското

Виртуална разходка с кораба „Радецки“ в Козлодуй ще направят учениците от  Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов „Свети Никола“ в Бургас. Това е част от дистанционното обучение, което бе въведено на 16 март с извънредните мерки във връзка с пандемията от коронавирус.

От днес до четвъртък, включително, всички ученици, вместо във ваканция, преминават в облекчен режим на онлайн обучение и ще се занимават с образователно-забавни дейности. В Морското училище ще правят виртуални разходки – в архитектурно-музеен резерват Царевец, в Странджа, ще гледат филма „Иисус от Назарет“. Онлайн тренировките по фитнес и бодибилдинг също са застъпени в часовете.

Днес учителката по руски език и история Сюзана Серпуховитина проведе интересни творчески занимания с част от учениците. Възпитаници от професионалната гимназия се запознаха с традициите и обичаите на Лазаровден и Цветница. „Изработихме картини и венци с цветя. Те сътвориха уникални и неповторими картини“, обясни Серпуховитина.

В арт заниманията са взели участие предимно момичета. София, Мирослава и Христо са от 10А клас, а Татяна, Десислава и Михаела – от 8Б клас. В четвъртък по традиция се боядисват яйца за предстоящия празник – Великден. Учители и ученици ще направят видео разговор в Microsoft Teams и ще боядисват заедно яйца.

Ето какво заяви инж. Христина Жабова, директор на ПГМКР „Свети Никола“:

Уважаеми родители, през последните седмици се наложи да тестваме нашите възможности. Всички наши педагогически методики, знания и умения, бяха поставени на изпитание. В тази неочаквана ситуация, ние, учителите от ПГМКР „Свети Никола“, положихме неимоверни усилия, за да влезем във вашите домове онлайн! Работихме денонощно, за да продължи учебният процес! Но това нямаше да се случи без вас, родители! Ние не можем да се справим без вашето отговорно отношение и помощ. Научихме нови методи и приложихме иновативни похвати, но Вие ни подкрепихте. Всеки ден тествахме себе си, но Вие ни окуражавахте! Сега повече от всякога, всички ние, си дадохме сметка какво значи „заедно“ и колко страшни могат да бъдат самотата и изолацията.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

0FansLike
1,756FollowersFollow
11,740SubscribersSubscribe

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ