13.8 C
Бургас
петък, май 3, 2024

Vista Mare изненадва с морски таралежи от Италия

Ако искате да опитате вкуса на морски таралеж не пропускайте този петък /31 юли/ вечерта на здравословното и правилното хранене в ресторант Vista Mare в Бургас. Шеф- готвач Валентин Иванов ще промени представите ви за здравословното хранене. Всички ястия ще бъдат приготвени при термична обработка до 42 градуса. Това позволява продуктите да се запазят основните си хранителни качества- фибри, витамини и минерали.

IMG_1299

                                                                                                                                                                                               на снимката: Управителката на Vista Mare Кристина Сапунджиева и шеф готвач  Валентин Иванов са готови да променят представите ви за здравословно хранене

„Ще предложим на нашите клиенти месо от морски таралежи. В света има над 850 вида морски таралежи,а ние ще сервираме най-често срещания вид –кафявия. Доставен е на нашия ресторант специално от Италия, там този вид морски таралеж е хит в здравословното хранене, също и във Франция. Морският таралеж е много здравословна и лека храна, особено подходяща в жегите. Той ще бъде поднесен с препечен хляб от лимец”, обяснява шеф Иванов.

IMG_1294Друга морска храна са Миди Сен Жак- нискотемпературно сготвени на 40 градуса. Като предястие в менюто е включена и „Талята” от телешко контра филе, сготвено на 38 градуса за 12 часа. То се сервира студено, поръсено с рукола, 24 месечен отлежал пармезан и чери домати.

„Основното ястие ще бъде Поширано филе Фагри в зехтин, приготвено на 40 градуса. Ще бъде поднесено със салата от пресен спанак с червено цвекло. При здравословното хранене е важно в ястията да има витамини, протеини, въглехидрати и захари. Всичко, което е нужно за един организъм.”,обяснява шеф Валентин Иванов.

Другото основно ястие е телешко филе, сготвено на 40 градуса, поднесено със студено пресовано пюре от моркови и пресни аспержи, приготвени на пара.

„Важно е да се знае, че тук във Vista Mare всичко се приготвя на място, не се купуват полуфабрикати. Десертът ще бъде морковена Пана Кота с пресни малини, лек десерт, с балансиран вкус между сладкия морков и леко киселата малина. Постарали сме храната да бъде приготвена така, че да запази полезните си свойства и да е максимално близко до натуралното.

IMG_1295Шеф Иванов препоръчва също да се консумират кълнове. По думите му една чашка седмично е достатъчна да се поддържа нивото на белите кръвни телца в организма, които се борят със свободните радикали.

IMG_1291Новият управител на Vista Mare Кристина Сапунджиева е уверена, че с постоянство в менюто на Vista Mare, може да се формира в клиента нова култура на хранене, обърната към здравето на човека. Не случайно в ресторанта се предлага и веган меню, приготвено само с био продукти. Предстои и вечер на морските изкушения, както и френска вечер и всичко това в изключителната атмосфера на Vista Mare с привкус на романтичния Прованс.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук