15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Ето го планът Бурулянов 2020+20

„Музей на Черно Море e обект, който ще утвърди Бургас като регионален културен център и ще спомогне за популяризирането му като туристическа дестинация. Част от него може да функционира в рибарското селище Ченгене Скеле, друга в района на Морска Гара, а посредством водни връзки, да се търси свързаност и взаимодействие.“ Това е записал в концепцията си за развитието на Бургас новоизбраният главен архитект на общината Емил Бурулянов. Подробности за концепцията можете да видите ТУК>   



Документът представя визията му за развитие на областния център в следвщаите 20 години, като в него са засегнати са всичи сфери на развитие. Младията бургазлия получи най-много точки с концепцията си „Посока Бургас 2020+20“, в конкуренция с още трима кандидати – арх. Димитър Георгиев, арх. Никола Ликоманов и арх. Свилен Добрев. Бурулянов е роден през 1984 г. в Бургас. Член е на УС на Камарата на Архитектите в България, член е и на Съюза на Архитектите в България. Магистър е по висша архитектура от Политехническия университет в Каталуния, Испания, бакалавър е по Инженерство и архитектура от университета в Малта.

„В насока насърчаване на морската култура са и проучванията за изграждане на Аквариум. Въпрос, който след неуспешната концесионна процедура поради икономически и външно политически причини остана отворен. Недопустимо е регионален център, морски град с активен летен сезон,толкова многобройно население и досег с курорти с леглова база от над 150 хиляди легла и процентов дял от 40% от пазара на нощувки да няма Аквариум, Океанариум, Делфинариум или като цяло атракцион с комбинирана морска и образователна насоченост. Такъв обект би генерирал сериозни приходи целогодишно както във вариант на публично-частно партньорство и концесия, така и като пряка общинска инвестиция“, пише още Бурулянов в стратегията си. 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук