-2.9 C
Бургас
четвъртък, януари 20, 2022

ВМРО – Бургас проведе факелно шествие в памет на Апостола

За 20-а поредна година ВМРО – Бургас организира факелно шествие в памет на Апостола на българската свобода Васил Левски. Тази родолюбива инициатива, която местната структура на Организацията, исторически считаща се за пряк наследник на идеите и делото на първия от нашите апостоли, е станала вече традиционна за бургаската общественост. Тя се провежда всяка година от 2001 година насам, без значение дали годината е изборна, или не.

На факелното поклонение пред подвига на Апостола, който е наш идеал за нравственост, честност, почтеност и саможертва в името на майка България, винаги се включват и ученици от бургаските училища, както и учители, които считат патриотичното възпитание на поверените им деца за свой дълг. Тази година това не може да се осъществи, защото мероприятието се проведе в условията на извънредна обстановка и при спазване на противоепидемичните мерки.

„ВМРО вярва, че провеждането и тази година на шествието е символичен акт на приемственост, патриотичен пример на родолюбие и любов към родина, историческа памет и надежда за по-добро бъдеще“, заяви председателят на ВМРО – Бургас Георги Дракалиев, при полагането на венеца и цветята пред паметника на Апостола.

Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук