6 C
Бургас
петък, март 5, 2021

Временни жилища за карантинирани служители от Дома в Русокастро. Стовариха 6 контейнера в детската градина (СНИМКИ/ВИДЕО)

67 достигна броят на лицата, заразени с КОВИД -19 в Дома за лица с умствена изостаналост в Русокастро от близо 200 души обитатели и персонал. Сред ползвателите на услугата заразени са 50 души, а от персонала 17 човека, съобщиха оттам за zonaburgas.bg. Един санитар е загубил битката със заразата.

Днес кметството в Камено взе решение в двора на детската градина в селото да бъдат поставени шест фургона, където заболелите ще бъдат карантинирани. В тях ще бъдат настанени контактните медицински сестри, санитари и фелдшери.

Само преди две седмици санитар от дома почина след усложнения заради коронавирусна инфекция. Към днешна дата са направени тестове на всички 130 обитатели на дома. Положителни PCR-I са дали и 17 от служителите. „Пет от тях са с грипоподобни симптоми, което се изразява в температура 37,5. Нямам тежки случаи хората са обгрижвани от персонала, нямам затруднения с персонала и с потребители“, каза директорът на дома Любчо Марков.

По думите му, към момента цялата социална структура е поставена под карантина.

„Тези хора са герои ,защото работят с хора с специфични потребности, няма как да им обясним да ходят с маски , няма как да им обясним да не излизат, това е едно голямо напрежение и в крайна сметка на тези хора след един, два дни дежурство трябва да им осигурим  нормален начин на почивка“, каза кметът на община Камено Жельо Вардунски.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874FansLike
1,756FollowersFollow
11,740SubscribersSubscribe

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ