23.1 C
Бургас
петък, 6 август, 2021

Йорданов: До 15 дни ще стане ясно дали ще се ходи на нови избори

Този парламент, който нареди българският народ, е по-различен от предишния. Според нас е доста по-близък до реалността и до това, което желаят българските граждани, каза при откриването на Народното събрание зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов.

Йорданов декларира, че след като президентът им връчи мандата, ИТН ще предложат кабинет, ще проведат разговори за политиките и посоката, в която трябва да се тласне страната. 

„Когато президентът даде мандат, ние ще предложим кабинет и ще проведем разговори за политиките, които трябва да се провеждат„, каза той.

Тошко Йорданов направи на два пъти лапсус и вместо президента Радев, каза президента Първанов.

„Разговорите, които ще проведем с останалите колеги за посоката, в която би трябвало да тласнем страната, не би трябвало да имаме основни различия с останалите политически партии. Нито по темата за главния прокурор, нито по темата за съдебната реформа, дори нито по темата за унизителните пенсии на нашите майки и бащи. Така че в следващите 14 – 15 дена, ако предварително заявените декларации за промяна на държавата, а не за желание за постове са верни, би трябвало да има правителство, което да продължи работа, която започна служебният кабинет, защото това е посоката според нас, по която трябва да се развива страната. Ако няма – вероятността да отидем на предсрочни избори е голяма. Така че тази отговорност така или иначе е наша“, каза той.

По думите му в следващите 10 – 15 дни ще стане ясно дали ще се ходи на нови избори. Ако се стигне дотам – няма нищо неправилно или недемократично в тази посока, посочи още Йорданов.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: