17.7 C
Бургас
понеделник, май 16, 2022

Задържаха кмета на с. Тича за трафик на мигранти

Прокуратурата в Бургас повдигна обвинение на кмета на с. Тича Якуб Шабанов, община Котел за трафик на мигранти. Той е арестуван на 19 октомври, около 23 часа, между селата Ясна Поляна и Веселие, след като Гранична полиция е задържала бус с мигранти. Водачът на буса е оказал съдействие на органите на реда, за да бъде задържан организаторът на трафика. Якуб Шабанов не само е помагал сирийски граждани да преминават през територията на страната, а и е организирал и къде да пренощуват докато са били на наша територия. Мигрантите са плащали между 5 000 и 10 000 лв. за организирането на трафика през на границата с Турция до с. Резово.
” Якуб Шабанов, придружаван от още две лица е успял да организира транспортирането на 7 лица, сирийски граждани, без документи за самоличност от територията на Царево и Приморско до вътрешността на страната. През цялото време Якуб Шабанов е споделял информация за местоположение чрез мобилно приложение, а на шофьора на буса е изпращал джипиес координати, къде трябва да натовари мигрантите”, съобщи наблюдаващият прокурор по делото Щилян Димитров.
„За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 1 до 6 години и глоба от 5 до 20 000 лв. Лицето е задържано за срок от 72 ч. Предстои да му бъде взета мярка задържане под стража „, съобщи окръжен прокурор Георги Чинев.
Кметът на с. Тича има криминални регистрации за държане на наркотични вещества и за управление на нерегистрирано МПС

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук