28.1 C
Бургас
четвъртък, юли 7, 2022

Започна изграждането на комбинирана рампа за скейтборд в Новия Несебър

На северния бряг в Новия Несебър започна изграждането на комбинирана рампа за скейтборд. Монтажните дейности инспектира кметът на Несебър Николай Димитров, който посети обекта, за да проследи работния процес.

Комбинираната рампа ще може да се ползва и от най-малките –  любителите на тротинетки, ролери и колелa. С новата придобивка децата на Несебър ще имат удобно и безопасно място, където да играят, да се забавляват и да практикуват своето хоби. 

В най-кратки срокове спортното съоръжение ще бъде завършено и ще бъде достъпно за всички деца и младежи, нетърпеливи да го ползват.

Непосредствено до комбинираната рампа ще бъде ситуиран паркът за скейтбордисти, за който Община Несебър има готов идеен проект. Предстои процедура по обявяване на инженеринг на съоръжението. Една част от финансирането на проекта ще е с европейски средства, а останалата ще се допълни от общинския бюджет. Скейт паркът ще бъде не само модерно и съвременно съоръжение, удовлетворяващо нуждите на младото поколение, но и ще е сертифициран от Българска скейтборд федерация за организиране и провеждане на турнири и първенства. Той ще може да се ползва и от любителите на  ролери, колела и тротинетки. Скейт парк зоната е част от цялостна разработка за благоустрояване и насищане на територията със спортни, културни и рекреационни функции. 

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук