5 C
Бургас
неделя, 7 март, 2021

Започна разчистването на плаващото сметище край Своге

Започна разчистването на плаващото сметище в река Искър край Своге, след като бяха отпуснати необходимите средства за това. Колко време ще отнеме разчистването на струпаните отпадъци – Христиана Стефанова е на място.

„Комисията все още не се е състояла, но като представител на ВЕЦ, аз съм тук да осигуря достъп на техниката и да не се стигне до допълнителни повреди. Този боклук си е в реката. Това, че идва тук е предимство, защото, ако го нямаше ВЕЦ-a, щеше отдавна да е в Черно море“, каза Васил Шуманов от ВЕЦ-Своге.

Разчистването ще отнеме няколко дни. Извършват се множество курсове за извозване на отпадъците, от пластмасови опаковки, до дивани, с 2 камиона.

Комисия от експерти реши как да се ползват отпуснатите от правителството 220 хил. лева.

„От ранните часове на деня започна разчистването на сметището. Тази картина, ако не се предприемат по-сериозни действия, може да се повтори при следващи порои. Вероятно е нужно да се подходи превантивно и да с е постваят улавящи съоръжения. Не би могло да има грешка от страна на общината, сметището е от София“, посочи зам.-кметът на Своге Илия Богданов.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ