15 C
Бургас
събота, 8 май, 2021
spot_img

Започнаха обсъжданията на бюджета на Поморие за 2020-та

Започнаха обществените обсъждания на проектобюджета на Община Поморие за 2020 година. Срещи ще има във всяко населено място от община Поморие и на тях ще присъстват кметът Иван Алексиев и неговите заместници, председателят на Общинския съвет и общински съветници. Първата дискусия беше вчера.

Целта е да бъде представена структурата на общинските приходи и основните параметри на капиталовата програма. Обсъждат се належащи основни ремонти и най-необходимите активи, които да залегнат в нея.

„Практиката, която въведохме с посещенията ни във всяко едно населено място поотделно, се утвърди през годините, а интересът при който преминават срещите непрекъснато се увеличава. Хората се убедиха, че участието им в изготвянето на бюджета е реално. Всеки, който желае да даде мнение и идеи относно разпределението на средствата на Община Поморие, има тази възможност. Така и ние сме сигурни, че избраната посока за изготвяне на капиталовата програма на общината, е правилна.”, коментира кметът Иван Алексиев.

Обсъждането на проектобюджета е съпроводено с отчет на изпълнението на собствените приходи; на поетия дългосрочен дълг; на изпълнението на капиталовата програма, както и отчет на реализираните собствени приходи от съответното населено място. Обсъжданията ще продължат до 17.01.2020 година.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,902Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: