26.1 C
Бургас
събота, 31 юли, 2021

Започват преподаването на японски език в няколко бургаски гимназии

Японски език да се преподава в няколко бургаски гимназии – това обсъдиха представители на Община Бургас, Японска фондация /Japan Foundation/ и директори на учебни заведения.

Идеята е първоначално обучението да стартира онлайн, предвид усложнената ситуация в световен мащаб заради Covid-19. Чуждестранната организация, която е държавна и се занимава с разпространението и популяризирането на японския език и култура, представи платформата, чрез която ще се преподава японски.

На срещата присъстваха директорът на общинската дирекция „Образование“ – Веселина Таралова, директорите на ГРЕ „Г.С. Раковски“ – Радостина Георгиева, ПГЧЕ „Васил Левски“ – Весела Иванова, на Английска гимназия „Гео Милев“ – Жаклин Нейчева, на Гимназията по компютърно програмиране и иновации – Димитрина Тодорова, и зам.-директорът на ПГМЕЕ – Янка Стоянова.

По време на срещата те потвърдиха, че в техните учебни заведения има интерес от изучаването на японски. Преди няколко години в Бургас стартира и обучение по корейски и китайски език.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,907Феновекато
1,756Последователиследвам
11,740Абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: