21.1 C
Бургас
сряда, юли 6, 2022

Завърши първият випуск училищни лидери в Мениджърска академия за училищни директори в Бургас

Директори и училищни лидери от 16 училища в Бургас завършиха първото местно издание на „Мениджърска академия за училищни директори“, организирана от сдружение „Образование България 2030“ в партньорство с община Бургас и с подкрепата на AIBEST – Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии.

Тримесечната обучителна програма цели да развие мениджърските умения на училищните лидери с помощта на споделяне на добри практики и работещи инструменти от бизнеса. В първото си местно издание в Бургас Мениджърска академия срещна успешни мениджъри от компаниите Скейл Фокус /Scalefocus/ и Съдърланд /Sutherland/, опериращи в сферата на ИТ услугите, с училищни лидери от 16 бургаски училища. Темите на обученията включваха управление на времето и задачите, даване и получаване на обратна връзка, делегиране на роли и отговорности в екипа, управление на конфликти, инструменти за мотивиране на екипа.

Освен от бизнес лекторите, участниците учиха и обменяха опит и практики помежду си. Така между тях се развива общност, която заедно работи за по-качествено образование като се подкрепя в развитието на ключови мениджърски умения в училищните екипи, преодоляване на предизвикателства и споделяне на успехите.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук