18.3 C
Бургас
четвъртък, май 19, 2022

Завършват дейностите по благоустрояване на ключови обекти в Несебър

Община  Несебър работи усилено  по облагородяване на  зони с публично предназначение на територията на Несебър. Инфраструктурните промени, които се извършват, касаят силно натоварени през летния сезон общински пешеходни пространства и целят създаване на повече комфорт както за жителите, така и за гостите на града.

Завършва  реконструкцията на района около един от новите символи на града – паметника на  св. Андрей, разположен в началото на Стария Несебър. Площта  около него бе разчистена, а на мястото на премахнатите преместваеми обекти са монтирани пейки. Озеленяването ще бъде допълнено и обогатено. Извършващите се промени  значително ще подобрят –  както визуално, така и функционално, цялостната атмосфера на входа на стария град.

Работи се и в района на входа на Северния плаж при кладенците в Новия Несебър. Извършва се реконструкция на подхода към морето, като се оформя широка алея, снабдена с улично осветление и  просторни градинки. 

Дейностите са част от планираните в строителната програма на общината промени в общите пространства, целящи облагородяване на градската среда и постигане на по-голяма привлекателност на Несебър като популярна  туристическа дестинация и център на  активен социален живот.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук