3 C
Бургас
сряда, март 3, 2021

Заведенията готови да отворят на 1 февруари, властта предлага на 20-ти

Собственици на ресторанти, нощни клубове и дискотеки се срещнаха с ресорните министри, за да разговарят за отварянето на заведенията и изплащането на средствата по мерките за държавна подкрепа. 

По време на срещата не беше постигнато споразумение в позициите на бранша и властите, съобщава Нова телевизия. Правителството предвижда отваряне на ресторантите от средата на февруари, но от бизнеса настояват това да се случи още в началото на следващия месец. В противен случай – целият бранш ще отвори в един и същи ден в знак на протест.

„Ако не се случи отварянето, обсъждаме италианския модел. До понеделник ще се вземе решение. Не е ясно на какъв принцип се отварят детски градини и училища“, каза след срещата председателят на Асоциацията на заведенията в България Ричард Алибегов. 

„Трябва да работим заедно. До ден-днешен изчакахме, затворихме се, сега според нас е моментът, в който трябва да ни бъде върнат жестът и да бъдем пуснати да работим дори при 50% от капацитета. На 1 февруари искаме да отваряме ресторанти, кафенета и сладкарници. Властите предлагат това да се случи на 18-20 февруари“, обяви той.

По думите му заетите в бранша не са съгласни завденията да затварят преди 23:30 ч. „Има 30 случая на заразяване и 30 неразкрити. Нашият бранш спазва мерките. Ако останем затворени, тези 60 случая ще станат 20 000“, прогнозира Алибегов.

Емил Коларов от СЗБ подкрепи изказването на Алибегов.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

0FansLike
1,756FollowersFollow
11,740SubscribersSubscribe

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ