27.1 C
Бургас
четвъртък, юли 7, 2022

Зодиите пазаруват за Коледа

Овен
В последния момент

Овенът отрано подготвя подаръци за любимите си хора. Знае какво да избере за тези, които истински обича и понякога успява да го купи навреме. Но му се случва и да пазарува в последния възможен момент, а именно на 24 декември към 18 вечерта. Защо се получава така? Ето един от възможните сценарии: Овенът добре обмисля и планира идеалния подарък. Купува го. После обмисля още по-добре, присвоява си купеното, понеже на самия него много му харесва, излиза отново и купува друг подарък. Овните обичат Коледните празници. Много рядко в зодиакалното стадо ще откриете вакъл и рогат Гринч. 

Телец
Вече е готов с плана

Ехееей, олелията започна: коледни звънчета, мирис на смола, едни и същи жизнерадостни песнички звучат от уредбите на всички магазини, кипи трескаво пазаруване. Телецът обожава Коледата, с елхите, лампичките, трапезите и всичките ѝ там шумотевици. Не се дразни от тълпите по магазините (те сега бездруго са оредели). Към подаръците, като Земен знак, подхожда сериозно и отговорно. Никакво пазаруване в последния момент! Трябва да се знае, че към днешна дата вероятно всеки Телец вече е намислил какво да подари на всеки от любимите си хора и даже най-вероятно го е и купил. 

Близнаци
На път е, не го корете

Казват че кой каквото прави, Близнаците по Коледа пътуват. Дали ще се прибират вкъщи за празника, или пък са решили да заминат занякаде, но дни преди Рождество поне 76% от родените под този знак стягат куфари. В това отношение са доста печени. Освен че са тръгнали с 6 панталона, но само с един пуловер, всичко друго си им е тип-топ. В това число и подаръците за приятели и роднини, които предвидливо са купували в отделни набези по магазините през последните няколко седмици.  Не им е лесно да планират персонални дарове, затова са пазарували това, което им е хванало окото. 

Рак
Не му остава време

Подаръците са сериозно нещо за Рака. И все пак на мнозина, родени под този знак, им се е налагало да пазаруват и опаковат в последния момент. Защо така? Като най-видните домошари в зодиака, Раците се подготвят за този най-семеен празник седмици преди това. Коледната украса, подготовката на менюто, проверяване на десетки сайтове за нови идеи, внимателното му обмисляне, защото този не яде това, онзи има алергия към онова, пазаруване… Винаги има нещо, което се оказва по-належащо. Но гледайте да не сте им на пътя, когато тръгнат на покупки часове преди Бъдни вечер. 

Лъв
Гордее се с покупките

Лъвът е роден да купува подаръци. Винаги успява да уцели право в десетката. Той сякаш по вълшебен начин знае вкуса на всичките си близки и по-далечни приятели. Неговите дарове са изискани и поднесени с вкус и подобаващ апломб. Освен това, Лъвът е и щедър, така че никак не му се свиди да се изръси дори и с голяма сума, за да зарадва любимите си хора. Не можем да отречем, че и в това има известна доза суета. Царят на животните се гордее с хубавите коледни подаръци, които избира. За него Коледа е повече социално събитие, отколкото мил, спокоен и уютен домашен празник. 

Дева
Съвестно пазарува

Най-странната характеристика как някой купува коледен подарък принадлежи на Девата. Съвестно. За родените под този знак прагматици набавянето на подаръците е важна задача, която трябва своевременно и най-старателно да се свърши. Нещата трябва да са качествени и да отговарят на вкуса и желанията на най-близките им – единствените хора на света, за които една Дева дава пет пари. Да зарадват партньора, децата, родителите и приятелите безспорно е важно, но това, което Девата изпитва, след като купи, опакова и подреди коледните си подаръци е… чувство за изпълнен дълг. 

Везни
Избягва тълпите

Везните са ненадминати в подготовката на Коледните празници, въпреки че имат тежка конкуренция в лицето на домошарите Раци, старателните Деви и Царят на лукса и естетиката – Лъва. Все пак родените под знака на Везни се отличават с безукорния си вкус и интуитивното разбиране на нуждите на хората, така че празненствата, които организират, са наистина перфектни. Не обичат да купуват подаръци в последния момент. Колкото и да им е приятно да са сред хора, трескавата предпразнична блъсканица не им е по вкуса. Предпочитат да избират на спокойствие, далеч от тълпата купувачи. 

Скорпион
Не пести усилия

Подобно на Телците, Скорпионите си набелязват на кого какво ще подарят много преди Коледа.  Те ви наблюдават, разчитат почти незабележимите ви сигнали и така винаги отлично знаят с какво да ви зарадват. Не пестят нито усилия, нито време, за да намерят перфектния подарък, независимо колко ще им струва. Скорпионите обичат да изненадват, а изненадата обикновено е голяма, тъй като им се носи славата на коравосърдечни злодеи, които по рождение ненавиждат нормалните човешки празници, като Коледа и Нова година, и се веселят единствено в Деня на мъртвите и на Черешова задушница.  

Стрелец
Купонът му е важен

Макар и всяка година да се зарича, че повече никога няма да пазарува в последния момент, почти сигурно е че и тази година Стрелецът ще се втурне за подаръци в последния момент – толкова късно, че дори ще му е трудно да намери отворени магазини. Като всеки, който е купувал коледни подаръци от цветарски магазин, бензиностанция и денонощен магазин, той знае че с това рискува да вземе за близките си възможно най-тъпите подаръци. Проблемът е, че за Стрелеца не подаръците са важни, а преживяването. И докато разсъждава така, никога няма да успее да ви избере съвършения подарък.  

Козирог
Не се скъпѝ, ако реши

Ако има как да избегне харчовете, Козирогът ще се възползва. Ще си спести „безсмислените“ подаръци. Стиснат си е, това е всеизвестно. Но когато реши да зарадва някого за празника, не се скъпѝ, прави го с размах, като преди това провежда сериозно проучване. За него е особено важно да открие най-качествения продукт на най-добрата цена. Козирогът винаги избира най-доброто. Обикновено Козирозите обичат Коледните празници, държат на традициите и не позволяват на близките си никакви нововъведения. Аргументите са два: „защото така се прави“ и „няма да умреш, ако спазиш обичая“. 

Водолей
На вкус и цвят

Проблемът е, че когато Водолей избира подарък, той го избира според собствения си, доста странен, вкус. Не че Водолеите нямат вкус и стил. Имат си, само че той не съвпада с вкуса на останалите хора, дори и на останалите Водолеи. Най-важният капитал за родените под този знак е времето. По това как го раздават може да се прецени кои са близките им хора. По празниците стават особено стиснати на време и се стараят да не изгубят и 10 минути в излишни срещи, мероприятия и тържества. За Коледа те искат да са само с най-любимите си хора и разпределят вниманието си между тях. 

Риби
Влага старание

Единственият човек, който без замисляне знае точно какво искате за Коледа, дори преди самите вие да сте разбрали, това е вашият приятел Риби. Но невинаги получавате каквото сте си намислили, понеже все пак става въпрос за един от най-чудатите зодиакални знаци. Понякога те преценяват по-добре от вас и тогава получавате причудлива ръчно изработена изродщина, под формата на ваза. Рибите са прословути с незабравимите си дарове. И никак не се смущават, че изработеното от тях „произведение на изкуството“ не се приема с ентусиазъм. Те си знаят колко любов са вложили в този подарък.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук